Pažitka
Název:

Tortily s tuňákovou pomazánkou


Tortily s tuňákovou pomazánkou


Ingredience:
Ingredience:
tortily1 balení
tuňák2 plechovky
jablko1 menší
zakysaná smetana2 lžíce
citronová šťáva dle chuti
ledový salát1 ks
plátkový sýr1 balení
olivy1 plechovka
rajčata1-2 ks
sůl špetka
pepř špetka
Postup přípravy:

Podobný recept mám už hodně let založený jako výstřižek z časopisu Albert. Jeho verze je ale s majonézou a celerem, a protože ani jedno nemám ráda, to bych nebyla já, abych to nezašmoulila nějak po svém.

Jablko oloupeme a nastoruháme na hrubém struhadle. Zlehka vymačkáme od šťávy, zakápneme citronem a v misce smícháme s tuňákem, ze kterého jsme pečlivě slili šťávu. Přidáme přibližně 2 velké lžíce zakysané smetany, osolíme a opepříme. Na teplou tortilu klademe nejdříve plátky sýra, poté salát, pomazánku a další zeleninu. Pak smotáme a v půli překrojíme.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Barbora Charvátová

    zavřít okno