

| Ingredience: | |
| máslo | kousek |
| šalotka | 1 ks |
| hovězí vývar | 1 l |
| sůl | špetka |
| pepř | špetka |
| parmazán | hrstka |
| pancetta | pár plátků |
| červené víno | dle chuti |
Podávat s opečenými tousty se sýrem....
Víte, když se podíváte na jídelní lístky většiny restaurací v této zemi, najdete tam obvykle Hovězí vývar a Valašskou kyselici. Lidi jsou zvyklí do zblbnutí jíst tyto dvě nejznámější polévky. Já si myslím, že polévky jsou základem vaření a protože mám několik velmi oblíbených, rád se s vámi o ně podělím. Začnu polévkou, kterou ráda vaří moje přítelkyně. Naučila se ji dělat v jedné dobré restauraci, ve které pracovala a od té doby ji doma pravidelně vaří.
Na másle orestujeme šalotku nakrájenou na půlkolečka do změknutí a zalijeme horkým hovězím vývarem. Dochutíme solí, pepřem, přidáme parmezán a opraženou pancettu nakrájenou na kostičky.
Na závěr zalijeme červeným vínem a provaříme.
Doporučujeme podávat s opečenými tousty se sýrem.
www.facebook.com/RegionNaTaliri