

| Avokádová pomazánka: | |
| avokádo | 100 g |
| citronová šťáva | 1 lžička |
| najemno pokrájené oregano | 1 lžička |
| česnek | 1/2 stroužku |
| sůl | dle chuti |
| Krevety: | |
| krevety | dle potřeby |
| citron | dle chuti |
| sůl | dle chuti |
| čerstvě mletý pepř | dle chuti |
| olivový olej | dle potřeby |
| Na dohotovení: | |
| pečivo | dle chuti |
| okurka | dle chuti |
| červená cibule | dle chuti |
| rukola | dle chuti |
| růžový pepř | dle chuti |
Surovinou, která se mi vybaví, když se řekne "letní jídlo", budou určitě krevety. Hodí se na gril, na těstoviny, na rizotto, na salát anebo třeba na křupavé toustíky.
Připomínají nám dovolenou u moře. Jsou křehké, voňavé a mají delikátní chuť. Kdo má rád v jídle jemné tóny, ochutí si je třeba limetkou a mátou a nebo kokosovým mlékem. Kdo to má rád ostřejší, zvolí kombinaci s česnekem nebo chilli. Krevetě zkrátka sluší všechno.
Já jsem si je tentokrát dala v lehce osvěžujícím provedení, a to s avokádovou pomazánkou a lehce štiplavým, nasládlým růžovým pepřem. Prostě takové jednoduché svěží jídlo, které se bude hodit ke sklence suchého bílého nebo růžového vína. A pokud máte rádi pikniky, je tohle jasná volba, kterou si zpestříte vaše letní menu.
1. Krevety zakápněte citronovou šťávou a olejem. Ochuťte solí a pepřem. Na pánvi narychlo opečte.
2. Avokádo rozmačkejte vidličkou. Promíchejte s citronovou šťávou, oreganem, prolisovaným česnekem a špetkou soli.
3. Na opečené tousty natřeme avokádo. Položte slabé plátky okurky, opečenou krevetu, slabý plátek cibule, rukolu a posypte růžovým pepřem.
Podrobné info: