Název:Toustíky s pikantní salsa roja a křepelčím vajíčkem
Ingredience:
| Ingredience: |
| masitá rajčata | 6 ks |
| sušená rajčata | 6 ks |
| šalotka | 2 ks |
| česnek | 4 stroužky |
| chilli paprička | 2 ks |
| olivový olej | 1 lžíce |
| cukr | 1 lžíce |
| čerstvě mletý pepř | špetka |
| namleté nové koření | špetka |
| tymián | 2 snítky |
| drcený tymián | 1 lžíce |
| toustový chleba | 6 krajíčků |
| křepelčí vajíčka | 6 ks |
Postup přípravy:Pikantní pokrm, který klidně nahradí i "tatarák".
Slupku čerstvých rajčat nakrojíme do kříže a vložíme do vroucí vody. Spaříme, vyndáme a sloupneme. Pak je rozkrojíme a vydlabeme jadérka. Dužinu nakrájíme na kostičky. Stejně si nakrájíme i rajčata sušená. Na pánev dáme rozehřát olivový olej a na něm osmahneme šalotky, chilli papričky a 2 stroužky česneku - vše najemno nasekané. Přidáme oboje rajčata, osolíme, opepříme, přidáme cukr i koření.
Přiklopíme pokličkou a
dusíme asi 45 minut. Pak odklopíme, přidáme 2 stroužky česneku utřeného na pastu a podle chuti dosolíme a dopeříme. Necháme vydusit, abychom měli pevnější pastu. Opečeně nasucho chléb a z křepelčích vajíček uděláme tzv. volské oko. Salsu natřeme na toust a dozdobíme vajíčkem a můžeme posypat čerstvými bylinkami podle naší chuti.
Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min
Autor:
zavřít okno