Pažitka
Název:

Toustíky s pikantní salsa roja a křepelčím vajíčkem


Toustíky s pikantní salsa roja a křepelčím vajíčkem


Ingredience:
Ingredience:
masitá rajčata6 ks
sušená rajčata6 ks
šalotka2 ks
česnek4 stroužky
chilli paprička2 ks
olivový olej1 lžíce
cukr1 lžíce
čerstvě mletý pepř špetka
namleté nové koření špetka
tymián2 snítky
drcený tymián1 lžíce
toustový chleba6 krajíčků
křepelčí vajíčka6 ks
Postup přípravy:

Pikantní pokrm, který klidně nahradí i "tatarák".

Slupku čerstvých rajčat nakrojíme do kříže a vložíme do vroucí vody. Spaříme, vyndáme a sloupneme. Pak je rozkrojíme a vydlabeme jadérka. Dužinu nakrájíme na kostičky. Stejně si nakrájíme i rajčata sušená. Na pánev dáme rozehřát olivový olej a na něm osmahneme šalotky, chilli papričky a 2 stroužky česneku - vše najemno nasekané. Přidáme oboje rajčata, osolíme, opepříme, přidáme cukr i koření.
Přiklopíme pokličkou a dusíme asi 45 minut. Pak odklopíme, přidáme 2 stroužky česneku utřeného na pastu a podle chuti dosolíme a dopeříme. Necháme vydusit, abychom měli pevnější pastu. Opečeně nasucho chléb a z křepelčích vajíček uděláme tzv. volské oko.  Salsu natřeme na toust a dozdobíme vajíčkem a můžeme posypat čerstvými bylinkami podle naší chuti.
Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Václav Spal

    zavřít okno