

| Ingredience: | |
| krájená a očištěnárebarbora | 1 hrnek |
| hruška | 1 ks |
| střední červená cibule | 1 ks |
| červené víno | 1 dcl |
| cukr muscovado | 1 lžíce |
| sůl | dle chuti |
| pepř | špetka |
| chilli | dle chuti |
| strouhaný zázvor | 1/2 lžičky |
| olej | trochu |
| klobása chorizo | 1 ks |
| čerstvý kozí sýr | 1 špalíček |
| rukola | hrst |
| bageta | 1 ks |
| chilli olej | na pokapání |
Dnes se na večerní návštěvu ohlásil kamarád. Rozhodla jsem se, že dost bylo obligátních klobásek, sýru a nakládaných hub... je třeba vymyslet něco originálního. A protože se můj celý den v kuchyni nesl ve znamení rebarbory, nemohla jsem prostě udělat krok vedle.
Rebarboru nakrájenou na kostičky, na stejné kousky nakrájenou hrušku a na plátky nakrájenou cibuli orestujeme na oleji, přidáme koření, cukr a víno a dusíme do měkka, na závěr dosolíme.
Na pánvi opečeme kolečka choriza. Na výpeku opečeme plátky bagety. Na opečenou bagetu položíme kolečko choriza, lžíci chutney, několik lístku rukoly a posypeme kozím sýrem. Vše zakápneme chilli olejem a podáváme se skleničkou dobrého vína.
PS: Následující den jsme dostali šílenou chuť na smažený hermelín, neměla jsem brusinky, tak jsem sáhla po zbytku tohoto chutney. Můžu říct, že s tím hermelínem dokonale ladilo
Podrobné info: