Pažitka
Název:

Tousty s chorizem, ovčím sýrem a rebarborovo-hruškovým chutney


Tousty s chorizem, ovčím sýrem a rebarborovo-hruškovým chutney


Ingredience:
Ingredience:
krájená a očištěnárebarbora1 hrnek
hruška1 ks
střední červená cibule1 ks
červené víno1 dcl
cukr muscovado1 lžíce
sůl dle chuti
pepř špetka
chilli dle chuti
strouhaný zázvor1/2 lžičky
olej trochu
klobása chorizo1 ks
čerstvý kozí sýr1 špalíček
rukola hrst
bageta1 ks
chilli olej na pokapání
Postup přípravy:

Dnes se na večerní návštěvu ohlásil kamarád. Rozhodla jsem se, že dost bylo obligátních klobásek, sýru a nakládaných hub... je třeba vymyslet něco originálního. A protože se můj celý den v kuchyni nesl ve znamení rebarbory, nemohla jsem prostě udělat krok vedle. 

Rebarboru nakrájenou na kostičky, na stejné kousky nakrájenou hrušku a na plátky nakrájenou cibuli orestujeme na oleji, přidáme koření, cukr a víno a dusíme do měkka, na závěr dosolíme.

Na pánvi opečeme kolečka choriza. Na výpeku opečeme plátky bagety. Na opečenou bagetu položíme kolečko choriza, lžíci chutney, několik lístku rukoly a posypeme kozím sýrem. Vše zakápneme chilli olejem a podáváme se skleničkou dobrého vína.

PS: Následující den jsme dostali šílenou chuť na smažený hermelín, neměla jsem brusinky, tak jsem sáhla po zbytku tohoto chutney. Můžu říct, že s tím hermelínem dokonale ladilo 

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Lada Kovářová

    zavřít okno