Pažitka
Název:

Tresčí noky


Tresčí noky


Ingredience:
Ingredience:
brambory500 g
treska400 g
vejce4 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
mlékocca 200 ml
cibule2 ks
nasekaná petrželka dle chuti
olej na smažení
Postup přípravy:

Miluji ryby, ale jsou bohužel dost drahé, tak alespoň finančně dostupnější tresku kupuji často. Dnes jsem z ní udělala opravdovou baštu.

Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Tresku povaříme v mléce asi 10 minut. Brambory oloupeme a na jemno nastrouháme, přidáme vidličkou rozmačkanou tresku, sůl, pepř, vejce, petrželku, na jemno nakrájenou cibuli a vše promícháme. 

Dvěma lžícemi vytvarujeme noky a smažíme na oleji. Necháme je na ubrousku okapat a podáváme s dipem a zeleninovým salátem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno