Pažitka
Název:

Treska s česnekem a kurkumou podávaná na špenátové polentě a teplý salát z cherry rajčátek


Treska s česnekem a kurkumou podávaná na špenátové polentě a teplý salát z cherry rajčátek


Ingredience:
Ingredience:
treska2 porce
kurkuma1 lžička
podrcený nebo mletý sušený česnek1 lžička
sůl dle chuti
máslo2 lžíce
olej1 lžička
kukuřičná krupice1 šálek
povolený špenát1 šálek
zeleninový vývar nebo voda2 šálky
cherry rajčátka250 g
sekaná čerstvá bazalka menší hrst
Postup přípravy:

Manžel je rybář, takže ryby miluji, ale jejich úprava nějak vázne. Tak dnes jeden další experiment (ani nevím, jak to pojmenovat), aby si je zamiloval i ten náš skoro dvouleťák.

Tresku jsem ze všech stran poprášila kurkumou, osolila a posypala drceným česnekem. Pekla jsem na pečícím papíru potřeném olejem při 180 stupních asi 15min, před koncem pečení jsem na rybu položila 1PL másla.

Na polentu jsem v kastrolu přivedla k varu 2 šálky zeleninového vývaru, poté jsem přidala špenát a vmíchala krupici. Za stálého míchání jsem nechala probublávat asi 2 minuty. Ještě teplou hustou kaši jsem nandala do čtvercové formičky vypláchnuté studenou vodou a nechala chvíli ztuhnout.

Cherry rajčátka jsem umyla a polovinu nakrájela na kostičky. Druhou polovinu jsem rozmixovala a spolu s bazalkou povařila a nechala zredukovat. Pokrájené kousky jsem na 1PL másla jen ohřála.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno