Ingredience: | |
treska | 2 porce |
kurkuma | 1 lžička |
podrcený nebo mletý sušený česnek | 1 lžička |
sůl | dle chuti |
máslo | 2 lžíce |
olej | 1 lžička |
kukuřičná krupice | 1 šálek |
povolený špenát | 1 šálek |
zeleninový vývar nebo voda | 2 šálky |
cherry rajčátka | 250 g |
sekaná čerstvá bazalka | menší hrst |
Manžel je rybář, takže ryby miluji, ale jejich úprava nějak vázne. Tak dnes jeden další experiment (ani nevím, jak to pojmenovat), aby si je zamiloval i ten náš skoro dvouleťák.
Tresku jsem ze všech stran poprášila kurkumou, osolila a posypala drceným česnekem. Pekla jsem na pečícím papíru potřeném olejem při 180 stupních asi 15min, před koncem pečení jsem na rybu položila 1PL másla.
Na polentu jsem v kastrolu přivedla k varu 2 šálky zeleninového vývaru, poté jsem přidala špenát a vmíchala krupici. Za stálého míchání jsem nechala probublávat asi 2 minuty. Ještě teplou hustou kaši jsem nandala do čtvercové formičky vypláchnuté studenou vodou a nechala chvíli ztuhnout.
Cherry rajčátka jsem umyla a polovinu nakrájela na kostičky. Druhou polovinu jsem rozmixovala a spolu s bazalkou povařila a nechala zredukovat. Pokrájené kousky jsem na 1PL másla jen ohřála.
Podrobné info: