Pažitka
Název:

Treska s grilovanými rajčaty


Treska s grilovanými rajčaty


Ingredience:
Ingredience:
treska2 filety
sůl dle chuti
pepř špetka
rozmarýn dle chuti
rajčata500 g
olivový olej trochu
česne1 palička
rozmrýn snítka
sůl dle chuti
pepř špetka
velká cibule1 ks
citron dle chuti
lavas chleba / tortilla dle potřeby
majonéze dle chuti
dijnská hořčice dle chuti
Postup přípravy:

Mnozí z vás si stále psali o recept na ryby. A jelikož ryba a mořské plody jsou poslední dobou jediné maso, které jím, tak jsem se do toho pustila opravdu s radost.

Samotnou rybu se snažím, co nejméně dochucovat. Přecijenom, když koupíte opravdu kvalitní kousek dobré ryby, tak je škoda přebíjet její chuť.

A já můžu říct, že kupuji opravdu vydařené kousky. Takže je maximálně dochucují čerstvě namletým pepřem, bylinkami a trochou soli. Samozřejmě mi je jasné, že po nějaké době mě tohle přejde a budu to chtít lehce vytunit, ale zatím mě to baví.

O to více se snažím, abych k rybě podávala zajímavou přílohu. Tentokrát jsem zvolila kousky Lavash chleba, do kterého jsem vložila grilovaná rajčata s čerstvým česnekem a cibulí, dochutila dijonskou majonézou a přidal tresku. Ta byla opravdu geniální.

Předehřejeme si troubu na maximum, nejlépe na gril.

Plech pokapeme olivovým olejem. Rajčata si pokrájíme na malé měsíčky. Vložíme je na plech. Česnek si oloupeme a pokrájíme. A přidáme k rajčatům. Snítek rozmarýnu otrháme od stonků a posypeme jím rajčata. Rajčata také osolíme a opepříme. Cibuli si oloupeme a pokrájíme na půl měsíčky. A přidáme k rajčatům. Ještě to celé zakápneme olejem. Celý plech vložíme do rozpálené trouby na 10 minut.

Nyní si připravíme filety tresky.

Rozpálíme pánev a když je opravdu horká, zakápneme jí olivovým olejem. Ihned na ní vložíme tresku kůží dolů. Pečeme 4 minuty. Z vrchu tresku osolíme a opepříme. Přidáme na ní čerstvé bylinky.

Hotová rajčata vytáhneme z trouby.

Tresku otočíme a pečeme další 4 minuty.

A můžeme podávat.
Já zvolila servírování v lavash chlebu. Ten je podobný tortille.

Nakonec si smícháme majonézu s dijonskou hořčicí a podáváme k rybě. Samozřejmě si rybu můžeme zakápnout citronem.

 

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Kateřina Kuranova - Smooth cooking

    zavřít okno