Pažitka
Název:

Treska se šalvějí a pomerančem


Treska se šalvějí a pomerančem


Ingredience:
filet z tresky (bez kůže)500 g
biopomeranč1 ks
velké lístky šalvěje dle potřeby
oloupané mandle30 g
sardelový řez3 ks
olivový olej + na potření4 lžíce
bílý vinný ocet2 lžíce
cukr1 lžička
sůl špetka
pepř špetka
Ingredience:
Postup přípravy:

Pomeranč se šalvějí se skvěle doplňují a udělají z obyčejné ryby neobyčejnou.

Na suché pánvi opražíme mandle a poté je nahrubo nasekáme.

Utřeme sardelky spolu se 2 lžícemi olivového oleje na pastu. Potom zašleháme ocet, další 2 lžíce oleje a cukr. Nakonec vmícháme mandle.

Pomeranč nakrájíme i s kůrkou na osminky a ty příčně na poloviny.

Tresku osolíme, opepříme a nakrájíme na kousky velikosti sousta.  Každý kousek ryby ovineme lístkem šalvěje a napíchneme na jehlu. Střídáme s pomerančem. Potřeme olivovým olejem a grilujeme 2 - 3 minuty z každé strany. Podáváme přelité sardelkovou omáčkou.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Václav Spal

    zavřít okno