Pažitka
Název:

Třešňová bublanina z mascarpone


Třešňová bublanina z mascarpone


Ingredience:
Ingredience:
vejce5 ks
cukr krupice250 g
mascarpone250 g
olej100 ml
polohrubá mouka250 g
třešně2 hrnky
soda1 lžička
sůl špetka
Postup přípravy:

Máme tu léto a k začátku léta patří i třešně a jahody. Co si tak udělat bublaninu? Že je suchá? Ne nutně. Zkuste tuhle s mascarpone. Je krásně vláčná a hebká.

Žloutky vyšlehejte spolu s cukrem do pěny. Poté zašlehejte i mascarpone a maličkým proudem i olej. Snižte otáčky na minimum a zapracuje mouku se sodou. Vytáhněte nádobu z robota a už pouze stěrkou, a to na několikrát, vmíchejte sníh z pěti bílků ušlehaný se špetkou soli. 

Formu si vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Já třešně vypeckovávám, ale záleží na vás. Povrch bublaniny bohatě poklaďte ovocem a jen malinko ho zatlačte do těsta. 

Pečte na prostřední mřížce na 190°C cca 25 minut. Záleží, jak velký pekáček zvolíte a jak bude bublanina vysoká. Ideální je, vzít po dvaceti minutách špejli a zkusit stupeň propečení. Přidat čas se dá vždy a bublanina nebude vysušená. 

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Gabriela Myslivcová

    zavřít okno