Pažitka
Název:

Třešňové nanuky

veganský recept


Třešňové nanuky


Ingredience:
Ingredience:
mléko (ovesné)300 ml
třešně250 g
mandlové máslo3 lžičky
vanilkový extrakt1 lžička
Postup přípravy:

Co by bylo léto bez nanuků a zmrzlin! Asi málokdo z nás si slunečné a horké dny umí představit bez té chladivé sladké pochoutky. Přiznám se, že dřív jsem si kupovala hlavně ty pestrobarevné, přeslazené nanuk plné chemie a barviv. Teď už mě vůbec nelákají a raději si zajdu na kvalitní poctivé gelato, hlavně do Creme de la Creme na slaný arašíd a pistácii. Občas nás ale přepadne chuť na zmrzlinu i doma to je ten správný čas mít v mrazáku zásobu domácích nanuků.

Domácí nanuky mají hned několik výhod, jsou zdravé, víte přesně co v nich je a hlavně si pokaždé uděláte přesně takový, na který máte zrovna chuť. Mně se tentokrát v lednici sešel zbytek krásně zralých třešní a ovesného mléka a hned bylo jasno, co s nimi. K dokonalosti doladíte nanuky praženým mandlovým máslem a kapkou vanilky.

A jaké jsou vaše oblíbené příchutě?

Třešně odpeckujeme a hodíme do mixéru. Přidáme mléko a mandlové máslo a vše společně rozmixujeme. Hotovou směs nalijeme do formiček na nanuky, doprostřed zapíchneme dřevěnou tyčku a dáme do mrazáku vychladit.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Marie Hrázská

    zavřít okno