

| Ingredience: | |
| vejce | 6 ks |
| třtinový cukr | 300 g |
| olej | 150 ml |
| mléko | 150 ml |
| polohrubá mouka | 430 g |
| vanilkový cukr | 1 ks |
| vanilkový extrakt | 2 lžičky |
| prášek do pečiva | 1 ks |
| skořice | špetka |
| kůra z limetky nebo citronu | dle chuti |
| třešně | dle potřeby |
| hrušky | dle potřeby |
Všude mraky českejch jahod, třešní a vlastně veškerýho ovoce. Většinu sníte jen tak a z toho, co vám zbyde, můžete udělat parádní bublaninu! Třeba tu mojí – z hrušek, třešní a limetový kůry.
Troubu si rozpálíme na 180°C.
Vejce s cukrem, nastrouhanou kůrou z limety a vanilkovým cukrem, vyšleháme do hustý pěny. Je dobrý to neodfláknout, čim dýl šleháte, tim nadejchanější bublanina bude!
Pak postupně přimícháváme olej, mléko, skořici, vanilkovej extrakt a mouku s kypřícím práškem.
Hotovo. Těsto vlijeme na máslem vymazanej plech, vysypanej moukou nebo třeba kokosem, poklademe hustě ovocem a pečeme do růžova. Celkem sranda příprava na to, jaká dobrota z toho vzejde.