Pažitka
Název:

Třešňovo-hrušková bublanina


Třešňovo-hrušková bublanina


Ingredience:
Ingredience:
vejce6 ks
třtinový cukr300 g
olej150 ml
mléko150 ml
polohrubá mouka430 g
vanilkový cukr1 ks
vanilkový extrakt2 lžičky
prášek do pečiva1 ks
skořice špetka
kůra z limetky nebo citronu dle chuti
třešně dle potřeby
hrušky dle potřeby
Postup přípravy:

Všude mraky českejch jahod, třešní a vlastně veškerýho ovoce. Většinu sníte jen tak a z toho, co vám zbyde, můžete udělat parádní bublaninu! Třeba tu mojí – z hrušek, třešní a limetový kůry.

Troubu si rozpálíme na 180°C.
Vejce s cukrem, nastrouhanou kůrou z limety a vanilkovým cukrem, vyšleháme do hustý pěny. Je dobrý to neodfláknout, čim dýl šleháte, tim nadejchanější bublanina bude!
Pak postupně přimícháváme olej, mléko, skořici, vanilkovej extrakt a mouku s kypřícím práškem.
Hotovo. Těsto vlijeme na máslem vymazanej plech, vysypanej moukou nebo třeba kokosem, poklademe hustě ovocem a pečeme do růžova. Celkem sranda příprava na to, jaká dobrota z toho vzejde.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Mona Jaoua

    zavřít okno