Ingredience: | |
kuřecí prsa s kostí | 2 ks |
stroužek česneku | 3 ks |
med | 2 pol. lžíce |
sojová omáčka | 4 pol. lžíce |
hosin nebo ústřicová omáčka | 3 pol. lžíce |
svazek jarních cibulek | 1 ks |
olej | 2 pol. lžíce |
chilli vloček nebo nasekaná feferonka | špetka |
solamyl | 1 malá lžička |
sůl | špetka |
sezam | hrstka |
Máte rádi kuřecí prsíčka? Pokud ano, můžete je uvařit v pomalém hrnci, kde se můžete na šťavnatost kuřecího masa spolehnout.
Maso osolíme a vložíme kostí dolů do pomalého hrnce.
Z medu, sójové a hoisin omáčky, rozdrceného česneku, najemno nakrájených bílých částí cibulek, chilli a oleje vymícháme směs, kterou nalijeme přes maso. Uzavřeme a hrnec nastavíme na stupeň II na 2,5 hodiny. Maso se nám krásně uvaří a zůstane šťavnaté.
Poté maso vyjmeme, na prkénku pomocí vidličky natrháme na vlákna. Omáčku nalijeme do pánve, přidáme solamyl rozmíchaný v jedné polévkové lžíci vody a svaříme. Maso dáme do misky, přilijeme omáčku a dobře promícháme. Podáváme s rýží posypané zelenou částí cibulek, popřípadě sezamem.
Podrobné info: