Pažitka
Název:

Trhané kuře s medovo-česnekovou omáčkou


Trhané kuře s medovo-česnekovou omáčkou


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí prsa s kostí2 ks
stroužek česneku3 ks
med2 pol. lžíce
sojová omáčka4 pol. lžíce
hosin nebo ústřicová omáčka3 pol. lžíce
svazek jarních cibulek1 ks
olej2 pol. lžíce
chilli vloček nebo nasekaná feferonka špetka
solamyl1 malá lžička
sůl špetka
sezam hrstka
Postup přípravy:

Máte rádi kuřecí prsíčka? Pokud ano, můžete je uvařit v pomalém hrnci, kde se můžete na šťavnatost kuřecího masa spolehnout.

Maso osolíme a vložíme kostí dolů do pomalého hrnce.
Z medu, sójové a hoisin omáčky, rozdrceného česneku, najemno nakrájených bílých částí cibulek, chilli a oleje vymícháme směs, kterou nalijeme přes maso. Uzavřeme a hrnec nastavíme na stupeň II na 2,5 hodiny. Maso se nám krásně uvaří a zůstane šťavnaté.

Poté maso vyjmeme, na prkénku pomocí vidličky natrháme na vlákna. Omáčku nalijeme do pánve, přidáme solamyl rozmíchaný v jedné polévkové lžíci vody a svaříme. Maso dáme do misky, přilijeme omáčku a dobře promícháme. Podáváme s rýží posypané zelenou částí cibulek, popřípadě sezamem.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno