Pažitka
Název:

Trhané pečivo s rajčátky, cottage sýrem a bazalkou


Trhané pečivo s rajčátky, cottage sýrem a bazalkou


Ingredience:
Ingredience:
vlažné mléko300 ml
čerstvé kvasnice1 kostka
cukr1 lžička
špaldová mouka T1050 (nebo hladká)400 g
celozrnná špaldová mouka70 g
sůl1 lžička
vejce1 ks
cottage sýr Madeta1/2 kelímku
nakrájená rajčata2 hrsti
nasekaná čerstvá bazalka hrst
pepř špetka
hrubá sůl na posypání
černý sezam na posypání
Postup přípravy:

Když prší a nechce se mi ani do obchodu, tak jsem musela napéct pečivo na ráno. Místo bulek jsem pekla v pekáčku a vzniklo úžasné trhané pečivo.

Jako první si rozdrobíme kvasnice do mléka, přidáme cukr a necháme 10 minut stranou. Mezitím si odvážíme mouku, promícháme ji se solí a uděláme uprostřed důlek. Do důlku dáme vejce, mléko s kvasnicemi a cukrem, rajčata, bazalku, trošku pepře a proceděný cottage sýr (použila jsem jen ty "kuličky" bez nálevu). Vše zpracujeme v těsto a dle potřeby přidáme mouku, aby vznikl bochánek. Těsto přendáme na vál a hněteme 5 minut, až vznikne pěkný hladký bochánek a ten přendáme zpět do čisté mísy vytřené olejem. Zakryjeme a necháme hodinu kynout na teplém místě. Až je těsto pěkně nakynuté, přendáme ho na vál, rozdělíme na bochánky, které buď dáme samostatně na plech s pečícím papírem, nebo vkládáme do zapékací mísy vymazané olejem. Necháme ještě tak 20 minut kynout a mezitím si rozehřejeme troubu na 200 stupňů. Před pečením potřeme vejcem, posypeme hrubou mořskou solí a sezamem.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Terezie Mojžíšová

    zavřít okno