Pažitka
Název:

Trhané vepřové po česku


Trhané vepřové po česku


Ingredience:
Ingredience:
vařené ovarové koleno1 ks
větší cibule1 ks
česnek4 stroužky
pepř dle chuti
kmín dle chuti
sladká paprika dle chuti
chilli dle chuti
černé pivo300 ml
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Od společnosti Schneider jsem dostala k otestování vařené vykostěné ovarové koleno vakuově zabalené. A pro web Jak na velké věci jsem měla za úkol vytvořit něco k snědku právě ze zmíněného kolena. Nechtělo se mi ho jen tak upéct a vzít si k němu hořčici s křenem, i když to je taky lahoda, a tak  jsem popřemýšlela a zrealizovala maso trhané. Je spousta receptů s BBQ omáčkami apod. a já to pojala ryze po česku. Takové trhané výpečky.

Kůži na koleni nakrájíme do mřížky, celé ho jemně osolíme (už je vařené v osolené vodě), okořeníme. Cibuli a česnek nakrájíme nahrubo a vložíme do pekáče. Já jsem použila na tuto úpravu pomalý hrnec, který je bezva pomocník. Na cibuli s česnekem položíme koleno kůží nahoru, podlijeme pivem, přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 180C. Necháme péct hodinu a půl. Pokud je maso syrové, pečeme při teplotě cca 150C asi 4 hodiny. Poté odklopíme, zkusíme, zda je maso už dobře podušené a měkké tak, že jdou lehce vidličkou oddělovat vlákna. Pokud ne, ještě pečeme dál. V případě, že je měkké, vyjmeme ho na prkénko a dvěma vidličkami ho co nejvíce roztrháme na vlákna, případně posekáme. Vložíme zpět do pekáče, promícháme s výpekem, případně podlijeme trochou vody a již odkryté dopečeme.
Trhaným masem můžeme plnit bagety, sendviče, burgery nebo mezi dva chleby. Doplníme, čím máme rádi...hořčicí, křenem, kyselou okurkou...

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno