

| Ingredience: | |
| špaldová mouka | 125 g |
| vajíčka od šťastných slepiček | 2 ks |
| sůl (do šlehání sněhu) | špetka |
| polotučné mléko | 250 ml |
| přepuštěné máslo Ghí | 1 líce |
| Na dozdobení: | |
| vysokoprocentní čokoláda | dle chuti |
| ovoce | dle chuti |
| moučkový cukr | dle chuti |
Dnes jsem se při přípravě snídaně inspirovala laskominou, kterou si občas dáváme s manželem při vysokohorských túrách v rakouských/dolomitských chatách. Trošku jsem ji upravila - dala jsem jinou mouku, nepřislazovala a pekla na ghí.
Ušleháme si sníh z bílků.
Vejce vyšleháme s mlékem, přidáme mouku a vše společně vyšleháme.
Chvíli (asi 10 minutek) necháme stát.
Rozpálíme si velkou pánev s poklicí, na kterou dáme přepuštěné máslo Ghí.
Do vajec s mlékem a moukou opatrně zapracujeme sníh a vše vlijeme na pánev a přikryjeme poklicí.
Až bude spodní strana opečená, roztrháme trhanec a obrátíme jednotlivé kousky, ať se opečou i z druhé strany.
Pak už naservírujeme na talíře. Můžeme jemně poprášit cukrem, zakápnout rozpuštěnou vysokoprocentní čokoládou a zasypat ovocem.
Podrobné info: