Pažitka
Název:

Trhanec


Trhanec


Ingredience:
Ingredience:
špaldová mouka125 g
vajíčka od šťastných slepiček2 ks
sůl (do šlehání sněhu) špetka
polotučné mléko250 ml
přepuštěné máslo Ghí1 líce
Na dozdobení:
vysokoprocentní čokoláda dle chuti
ovoce dle chuti
moučkový cukr dle chuti
Postup přípravy:

Dnes jsem se při přípravě snídaně inspirovala laskominou, kterou si občas dáváme s manželem při vysokohorských túrách v rakouských/dolomitských chatách. Trošku jsem ji upravila - dala jsem jinou mouku, nepřislazovala a pekla na ghí.

Ušleháme si sníh z bílků. 

Vejce vyšleháme s mlékem, přidáme mouku a vše společně vyšleháme. 

Chvíli (asi 10 minutek) necháme stát.

Rozpálíme si velkou pánev s poklicí, na kterou dáme přepuštěné máslo Ghí.

Do vajec s mlékem a moukou opatrně zapracujeme sníh a vše vlijeme na pánev a přikryjeme poklicí. 

Až bude spodní strana opečená, roztrháme trhanec a obrátíme jednotlivé kousky, ať se opečou i z druhé strany. 

Pak už naservírujeme na talíře. Můžeme jemně poprášit cukrem, zakápnout rozpuštěnou vysokoprocentní čokoládou a zasypat ovocem.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Lucie Jahelková

    zavřít okno