Pažitka
Název:

Tříbarevná bábovka s tvarohem a broskvemi


Tříbarevná bábovka s tvarohem a broskvemi


Ingredience:
Ingredience:
polohrubá mouka300 g
cukr150 g
rozpuštěné máslo125 g
vanilínový cukr1 ks
prášek do pečiva1 ks
mlékocca 350 ml
kakao2 - 3 lžíce
rum1 lžíce
Tvarohová náplň:
tvaroh1 - 1,5 vaničky
cukr krupice3 lžíce
vanilkový puding1 ks
rum1 lžíce
vanilínový cukr1 ks
kompotované půlky broskví dle potřeby
Postup přípravy:

Úkol zněl jasně ... upéct zajímavou bábovku se slavnostním aranžmá. Tak jsem se do toho pustila a snad se mi povedla. Kluci říkali, že prý super. Spíš byli rádi, že jsem po dlouhé době upekla zas nějakou bábovku. Tak zkuste taky.

Na těsto smíchejte všechny uvedené ingredience kromě kakaa. Dobře vymíchejte, aby se nevytvořily hrudky. Pak těsto rozdělte. Pokud chcete bábovku tmavší, připravte větší množství těsta s kakaem a naopak.

Tvarohovou náplň také připravte z uvedených surovin, osladit můžete podle chuti. Broskve nechte okapat.

Bábovkovou formu vymažte tukem a vysypte zlehka moukou. Postupně střídavě nalévejte těsta, přibližně ve 3/4 formy na těsto nalijte polovinu tvarohové náplně, rozložte broskve důlkem nahoru a pokryjte zbytkem tvarohové směsi a nakonec zbytkem těsta. Trochu s formou zlehka zahýbejte, aby si všechny vrstvy "sedly".Pečte v předehřáté troubě při 180 °C cca 50-60 minut, zkuste špejlí.

PS: recept neobsahuje vejce, není to chyba.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno