Pažitka
Název:

Tříbarevný koláč


Tříbarevný koláč


Ingredience:
Tmavé těsto:
polohrubá mouka300 g
cukr krupice100 g
máslo100 g
kakao2 lžíce
vejce1 ks
prášek do pečiva1 ks
vlažná voda4 lžíce
Tvarohová náplň:
tvaroh750 g (3 kostky)
moučkový cukr100 g
vanilkový cukr1 ks
žloutky4 ks
mléko3 lžíce
Světlé těsto:
olej200 ml
cukr krupice200 g
teplá voda6 lžic
polohrubá mouka250 g
prášek do pečiva1/2 balíčku
žloutky3 ks
bílky (sníh)7 ks
Postup přípravy:

Přemýšlíte co upéct k odpolední kávě? Mám pro vás tip na úžasně vláčný koláček.

Nejprve si připravíme tmavě těsto. Všechny přísady dáme do mísy a smícháme, tím vznikne tužší těsto, které namačkáme do tukem vymazaného plechu s vyšším okrajem. Potom si připravíme náplň. Tvarohy vyšleháme s moučkovým cukrem, žloutky, vanilkovým cukrem a trochou mléka. Hotovou náplní potřeme tmavé těsto. Nakonec si připravíme světlé těsto. Žloutky s cukrem utřeme do pěny, po troškách přidáváme olej a vodu. Nakonec vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a tuhý sníh z bílků.  Těsto nalijeme na tvarohovou náplň. Koláč pečeme v troubě předehřáté na 170°C asi 45 minut.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno