Pažitka
Název:

Triple chocolate mousse cake


Triple chocolate mousse cake


Ingredience:
Korpus:
hladká mouka90 g
kakao20 g
prášek do pečiva6 g
máslo (rozpuštěné)25 g
krupicový cukr120 g
vejce1 ks
mléko80 ml
silná káva50 ml
Extra Jam višeň100 g
Tmavá pěna:
smetana ke šlehání250 ml
hořká čokoláda140 g
želatina2 plátky
vanilkový extrakt pár kapek
Světlá pěna:
smetana ke šlehání250 ml
bílá čokoláda140 g
želatina3 plátky
vanilkový extrakt pár kapek
Zdobení:
čokoládové hobliny dle potřeby
Postup přípravy:

Jestli chcete překvapit své nejbližší a upéct jim, třeba k narozeninám nebo jen tak od srdce, výtečný dort, který navíc luxusně vypadá, vyzkoušejte tento tříbarevný Triple chocolate cake. Jsem přesvědčená, že budou nadšení a vy rozhodně taky.

1. V míse si smícháme mouku, kakao, cukr a prášek do pečiva a prosejeme. 

2. Postupně do směsi přidáváme máslo, vejce, mléko a kávu. Vše důkladně promícháme a pečeme v dortové formě (o průměru 17 - 19 cm), kterou jsme si vyložili pečícím papírem, na 180 stupňů 30 minut.

3. Upečený korpus necháme vychladnout a seřízneme ho nahoře do roviny a potřeme višňovým džemem.

4. Do misky si dáme ledovou vodu a namočíme v ní 2 plátky želatiny. 100 ml smetany zahřejeme ve vodní lázni, přidáme do ní vymačkané plátky želatiny a vanilkový extrakt. Nakonec v ní rozpustíme i hořkou čokoládu. V robotu si mezitím vyšleháme zbylých 150 ml smetany ke šlehání do tuha. Tu poté do vychladlé čokoládové hmoty zlehka zamícháme. Hotovou pěnu dáme na korpus a necháme minimálně 2 hodiny vychladnout. 

5. Stejný postup opakujeme se světlou pěnou. Dort nakonec ozdobíme čokoládovými hoblinkami.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno