Pažitka
Název:

Trochu jiná čočka s vajíčkem


Trochu jiná čočka s vajíčkem


Ingredience:
Ingredience:
červená čočka70 g
cibule, nakrájená na kolečka1/2 ks
česnek, nasekaný najemno1 stroužek
vejce1 ks
cherry rajčátka hrst
máslo1 lžíce
balsamikový ocet2 lžíce
Postup přípravy:

Nikdy jsem moc nepochopila povyk kolem školních jídelen. Možná jsem měla jenom štěstí, ale u nás vždycky vařili dobře. Na gymplu se staly obědy dokonce takovou menší kulturní záležitostí a 10ti minutový oběd v pauze mezi hodinami byl doslova highlight dne! Jsou jídla, na která s láskou vzpomínám, jídla na které jsem radši rychle zapomněla hned, jak jsem je ochutnala a pak jídla, která si vařím dodnes. Třeba čočku s vajíčkem. A nejen na Nový rok! Jedno z nejlehčích jídel, obzvlášť když doma nic nemáte. Protože čočka, vajíčko a cibule se většinou někde najde. Ale když nahradíte obyčejnou čočku tou červenou, vajíčko uděláte na pánvičce a cibuli zkaramelizujete na balsamiku, tak čočkou s vajíčkem ani náročnější strávník nepohrdne!

Čočku uvařte podle návodu. Podle chutí osolte a opepřete.

Na pánvičce rozpusťte máslo, přidejte cibuli a dohněda ji osmahněte. Přidejte rajčátka a česnek. Přijdete balsamiko a nechte zkaramelizovat. Jakmile bude cibulka hnědá, snižte plamen a doprostřed vyklepněte vejce. Přikryjte pokličkou a nechte asi 4-5 minut vejce uvařit. 

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Martina Vacovská

    zavřít okno