

| Ingredience: | |
| tuňák ve vlastní šťávě | 1/2 plechovky |
| rozdrobený chleba | velká hrst |
| vejce | 1 ks |
| bylinky (bazalka, tymián, oregáno...) | hrst |
| sůl | špetka |
| pepř | špetka |
| Na omáčku: | |
| rajčata | dle potřeby |
| sůl | špetka |
| pepř | špetka |
| oregano | špetka |
| cibulka | dle chuti |
Jestli ještě nevíte, co si udělat dneska večeři, zkuste si tyhle tuňákové kuličky! Jsou vynikající, hlavně s rozvařenými rajčaty nebo bazalkovým pestem a kuskusem nebo jinými těstovinami.
Všechno pořádně rukama promíchejte, dokud se vše nespojí v jednu hmotu. Z té vytvarujte 6 kuliček a osmažte je na troše olivového oleje z každé strany, dokud trochu nezhnědnou.
Mezitím si můžete orestovat cibulku, přidat drcená nebo krájená rajčata, ochutit dle chuti a případně podávat s kuličkami. Necháváme přírodní chutě, tak popřípadě jen osolte, opepřete a případně posypte oregánem. Promícháme s vařenými testovinami dle chuti a můžete zdravě hodovat.
Doboru chuť!