Pažitka
Název:

Tuna meatballs


Tuna meatballs


Ingredience:
Ingredience:
tuňák ve vlastní šťávě1/2 plechovky
rozdrobený chleba velká hrst
vejce1 ks
bylinky (bazalka, tymián, oregáno...) hrst
sůl špetka
pepř špetka
Na omáčku:
rajčata dle potřeby
sůl špetka
pepř špetka
oregano špetka
cibulka dle chuti
Postup přípravy:

Jestli ještě nevíte, co si udělat dneska večeři, zkuste si tyhle tuňákové kuličky! Jsou vynikající, hlavně s rozvařenými rajčaty nebo bazalkovým pestem a kuskusem nebo jinými těstovinami.

Všechno pořádně rukama promíchejte, dokud se vše nespojí v jednu hmotu. Z té vytvarujte 6 kuliček a osmažte je na troše olivového oleje z každé strany, dokud trochu nezhnědnou.
Mezitím si můžete orestovat cibulku, přidat drcená nebo krájená rajčata, ochutit dle chuti a případně podávat s kuličkami. Necháváme přírodní chutě, tak popřípadě jen osolte, opepřete a případně posypte oregánem. Promícháme s vařenými testovinami dle chuti a můžete zdravě hodovat.

Doboru chuť!

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Martina Vacovská

    zavřít okno