Pažitka
Název:

Tuňáková, česneková a hermelínová pomazánka


Tuňáková, česneková a hermelínová pomazánka


Ingredience:
Tuňáková pomazánka:
tuňák ve vlastní šťávě185 g
velká cibule1 ks
citronová šťáva dle chuti
tatarka2 - 3 lžíce
majolka2 - 3 lžíce
pepř dle chuti
Česneková pomazánka:
sýr Lučina2 balení
česnek3 stroužky
smetana dle potřeby
bílý pepř dle chuti
sůl dle chuti
Hermelínová pomazánka:
hermelín1 ks
měkký salám100 g
malá cibule1 ks
tatarka2 lžíce
majolka2 lžíce
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

O víkendu jsme měly s Vendulkou oslavu našich jmenin, tak vám opožděně přináším fotečky. Pohoštění bylo pestré, aby si každý přišel na své a nějakou tu dobrotu si vybral. Já osobně mám nejraději tyto "mini verze", abych mohla ochutnat od každého trochu.

Ze slaného pohoštění byl pečený vepřový bůček, těstovinový tuňákový salát, zeleninová mísa, obložená mísa, jednohubky se sýrem a klobáskou, mozzarelly s rajčátky a bazalkou, mini chlebíčky s pomazánkou tuňákovou, hermelínovou, česnekovou a z krabích tyčinek. A ze sladkého pohoštění byl Vendulky dortík s Elzou, mini Pavlova, linecké pečivo, Jidášky a listový závin s tvarohem a meruňkami. 

Tuňáková pomazánka

Do misky dáme tuňáka, kterého jsme zacedili. Přidáme na jemno pokrájenou cibuli opepříme, zakápneme citronovou šťávou, přidáme půl tatarky a půl majolky a dobře promícháme.

Česneková pomazánka

Lučinu utřeme se solí a bílým pepřem, přidáme rozmačkaný česnek a vyšleháme s trochou smetany do hladka.

Hermelínová pomazánka

Hermelín a salám junior nastrouháme, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme a přidáme tatarku a majolku v poměru 1:1.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno