Ingredience: | |
tuňák ve vlastní šťávě | 120 g |
lučina (žervé nebo pomazánkové máslo) | 100 g |
kukuřice | 50 g |
Tuňáková pomazánka je asi ta nejjednodušší pomazánka, co znám. Potřebujete přesně tři ingredience a nic víc. Směs se nemusí ani dosolovat, tuňák totiž vše ochutí tak, jak má. A na oslavách má úspěch. Kdo nemá rád kukuřici, nemusí ji přidávat a jednohubky pak stačí ozdobit půlkou cherry rajčátka a nebo plátkem kapie.
Tuňáka přes jemné sítko přecedíme a vložíme do misky. Vidličkou rozmačkáme větší kusy. Přidáme lučinu, promícháme a nakonec zamícháme kukuřici (naloženou propláchneme vodou, mraženou necháme povolit v horké vodě a pak ji zchladíme ve studené).
Mažeme na sendviče a nebo plátky menšího pečiva jako jednohubky.
Podrobné info: