Pažitka
Název:

Tuňáková pomazánka


Tuňáková pomazánka


Ingredience:
Ingredience:
tuňák ve vlastní šťávě120 g
lučina (žervé nebo pomazánkové máslo)100 g
kukuřice50 g
Postup přípravy:

Tuňáková pomazánka je asi ta nejjednodušší pomazánka, co znám. Potřebujete přesně tři ingredience a nic víc. Směs se nemusí ani dosolovat, tuňák totiž vše ochutí tak, jak má. A na oslavách má úspěch. Kdo nemá rád kukuřici, nemusí ji přidávat a jednohubky pak stačí ozdobit půlkou cherry rajčátka a nebo plátkem kapie.

Tuňáka přes jemné sítko přecedíme a vložíme do misky. Vidličkou rozmačkáme větší kusy. Přidáme lučinu, promícháme a nakonec zamícháme kukuřici (naloženou propláchneme vodou, mraženou necháme povolit v horké vodě a pak ji zchladíme ve studené).

Mažeme na sendviče a nebo plátky menšího pečiva jako jednohubky.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Marcela Prachařová

    zavřít okno