Pažitka
Název:

Tuňáková pomazánka s avokádem a jablkem


Tuňáková pomazánka s avokádem a jablkem


Ingredience:
Ingredience:
tuňák2 plechovky
avokádo1 ks
menší červené jablko1 ks
menší červená cibule1 ks
nakrájený řapíkatý celer1/2 hrníčku
vlašské ořechy2 lžíce
šťáva z okurek dle chuti
plnotučná hořčice1/2 lžičky
drcený kmín špetka
sůl dle chuti
pepř špetka
čerstvý kopr na ozdobu dle chuti
Postup přípravy:

Je to pár dní, co jsem k sobě domů sezvala pořádný babinec a hnedle jsem to pojala jako příležitost otestovat na těch mých holkách "něco nového a zdravého", ať mi moc neremcají, že mají dietu a podobně. Taky jsem už pojala přesvědčení, že Kocour si na tu moji kuchyni (mnohdy nevšedních zážitků :) zvykl a už mu nic nerozhodí sandál. Tohle však byla jiná...

Pohostila jsem je řepovou pomazánkou s křenem, která měla dost úspěch a kterou již znáte, ovšem většího ohlasu se mi dostalo s tuňákovou pomazánkou s avokádem a jablkem. Ta zmizela šmahem a s notnou dávkou chvály. To bychom měli. Přiznávám, že jsem více spoléhala na tu řepovou, protože ač jsem jablka máčela ve vodě s citronem, avokádo jsem taktéž obdařila pár kapkami citronu, stejně se mi nepodařilo docílit parádně zelenkavé barvičky. Holt kde bylo ubráno na barvě, tam bylo přidáno na chuti, takže za mě dobrý. Normálně bych tento receptík zveřejnila s notným skluzem, jak se tak znám, ale holky mi jdou po krku, takže tady ho máte.

Nejprve jsem si připravila vše vyjma jablka a avokáda. Nakrájela jsem si cibuli na drobno, stejně tak celer, nasekala oříšky. Pak jsem si napustila misku s vodou a pár kapkami citronu, do které jsem dávala připravené kousky jablka, aby mi nezhnědlo. Jablko jsem odstavila a pustila se do avokáda. To jsem oloupala a v misce spolu s pár kapkami citronu rozmačkala vidličkou. K avokádu jsem přidala tuňáka, jablko, cibuli, celer, oříšky, hořčici, kmín a vše jsem ochutila. Vlastně ještě i pro sichr trošku zakápla citronem. Pomazánku jsem pak trochu povolila šťávou z okurek, ať se dobře maže. Jasná ukázka "co dům dal". Leč spoléhám na to, že okurky máte doma každý. Tak, a můžete začít mazat chlebíčky. S takovou čerstvou francouzskou bagetou se pak u Vás tato pomazánka dlouho neohřeje.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Lucie Lužná

    zavřít okno