Pažitka
Název:

Tuňáková pomazánka s nastrouhaným bramborem, lučinou a hořčicí


Tuňáková pomazánka s nastrouhaným bramborem, lučinou a hořčicí


Ingredience:
Ingredience:
tuňák v oleji1 balení
uvařenébrambory200 g
domácí lučina2 - 3 lžíce
hořčice1 lžička
sůl dle chuti
majolka nebo zakysaná smetana1 lžíce
šťáva z citronu dle chuti
Postup přípravy:

Ráda připravuji pomazánky, jsou vděčné a mnohdy nahradí svačiny, snídaně nebo večeře pro děti i dospělé. Tentokráte jsem dělala pomazánku z tuňáka jinak a pro inspiraci dětem jsem vykrájela srdíčka z toustového chleba a poté čtyřlístky, pak hned pomazánka mizí.

Brambory uvaříme doměkka. Necháme vychladnout, nakrájíme na malé kostičky nebo nastrouháme. Tuňáka necháme okapat. Vložíme do misky, smícháme s uvařeným pokrájeným bramborem, domácí lučinou a hořčicí. Podle chuti osolíme. Přidáme zakysanou smetanu nebo pro dospělé majolku, nakrájenou jarní cibulku a promícháme. 
Podáváme pomazánku pro děti i dospělé. Zvolila jsem opečené tousty do tvaru srdíček - dál pak čtyřlístků. Hned všem pomazánka více chutná.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno