Pažitka
Název:

Tuňákové muffiny se špenátem


Tuňákové muffiny se špenátem


Ingredience:
Ingredience:
brambory600 g
tuňák z konzervy500 g
cibule1/2 ks
vejce2 ks
špenát200 g
sůl dle chuti
pepř špetka
strouhanka2 - 3 lžíce
Postup přípravy:

Tuňáka máme u nás doma moc rádi, děláme jej na mnoho způsobů. Dnes jsem se rozhodla pro změnu, místo tradičních karbanátků a sekané z tuňáka jsem zvolila muffiny. Barevné formičky na muffinky zafungovaly a přivedly na chuť i našeho největšího vybíravce v jídlu.

Oloupané a nakrájené brambory dejte do hrnce, zalijte vodou, osolte, přiveďte k varu a vařte 20 minut doměkka. Sceďte, přendejte do mísy a rozšťouchejte šťouchadlem na brambory. Nechte chvíli vychladnout, aby se s bramborami lépe pracovalo. Přidejte tuňáka, cibuli, vejce, strouhanku a špenát, vše důkladně promíchejte. Podle chuti osolte a opepřete a prohněťte do kompaktní hmoty. S touto hmotou naplňte formy na muffiny až k okraji. 
Muffiny pečte v předehřáté troubě cca na 180 stupňů 30 minut. Jsou výborné samotné jako svačina nebo jako hlavní jídlo např. s bramborovou kaší.

Podrobné info:
Počet porcí18 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno