Pažitka
Název:

Tuňákové placky se šťouchaným batátem


Tuňákové placky se šťouchaným batátem


Ingredience:
Ingredience:
tuňák v plechu80 g
mrkev20 g
řapíkatý celer20 g
feta20 g
pórek20 g
vejce1 ks
kukuřičná krupice2 - 3 lžíce
olej2 lžíce
velký batát1 ks
ghí2 lžičky
růžová sůl dle chuti
Postup přípravy:

Když nemáte čas a potřebujete se zbavit zbytků.

Tuňáka slijeme a smícháme s najemno strouhanou mrkví, řapíkatým celerem, fetou, nadrobno pokrájeným pórkem, vejcem a směs zahustíme krupicí.

Vytvoříme placky, lehce pokapeme olejem a pečeme na pečícím papíru při 180°C asi 10 minut.

Batát oloupeme, uvaříme ve vodě doměkka a rozšťoucháme s ghíčkem, podle chuti dosolíme.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno