

| Ingredience: | |
| rýže | 1,5 hrnku | 
| přírodní Šmakoun | 200 g | 
| tuňák | 1 menší konzerv | 
| nasekaná sušená rajčata | 2 lžíce | 
| naložená kukuřičná zrna | 5 lžic | 
| sterilovaný hrášek | 5 lžic | 
| jemně pokrájená jarní cibulka | 5 lžic | 
| česnek | 1 stroužek | 
| čerstvá petrželová nať | dle chuti | 
| horký zeleninový vývar | dle potřeby | 
| olivový olej | trochu | 
| parmazán | dle chuti | 
| pepř | špetka | 
| sůl | dle chuti | 
| tymián | dle chuti | 
| studené máslo | 1 lžíce | 
Znovu přicházím s receptem na mého oblíbeného Šmakouna, kterého jsem doplnila tuňákem. Věřte, že tato kombinace je velmi chutná a plná bílkovin.
Suchou rýži osmahneme na dvou lžících olivového oleje, pak přidáme dvojnásobné množství vody, co je rýže, osolíme a přivedeme k varu. Zmírníme plamen, rýži zakryjeme pokličkou a za občasného míchání vaříme, až bude na skus.
Mezi tím na troše oleje zpěníme bílou část jarní cibulky, pak přidáme nastrouhaného šmakouna. Když se zarestuje, tak i sušená rajčata, tuňáka, ze kterého jsme slili tekutinu, a na plátky pokrájený česnek. Dochutíme tymiánem. Krátce osmahneme a odstavíme (udržujeme v teple).
Do hotové rýže vmícháme směs šmakouna a kukuřičná zrna, podle potřeby přidáme trochu horkého zeleninového vývaru a osolíme. Úplně nakonec zasypeme petrželkou a vmícháme máslo. Opatrně zamícháme, až se se směs krásně spojí. Podáváme posypané parmazánem.
Podrobné info: