Pažitka
Název:

Tuňákové sendviče se sušenými rajčaty


Tuňákové sendviče se sušenými rajčaty


Ingredience:
Ingredience:
světlý toustový chleba dle potřeby
kvalitní bazalkové pesto1 balení
tuňák (skvělý je v chilli oleji)1 konzerva
olivový olej dle potřeby
černé olivy bez pecky dle potřeby
sušená rajčata naložená v oleji dle potřebyy
sůl dle chuti
pepř dle chuti
rukola, baby špenát nebo polníček dle chuti
Postup přípravy:

Chcete si udělat rychlou a zdravou večeři? Tak zkuste tyhle tousty s tuňákem, jsou rychle hotové, plné zdravých ingrediencí a určitě Vám i zachutnají. Rozpisy surovin nejsou psané na porce, ale pro jednu osobu stačí maximálně dva sendviče.

Nejprve si předehřejete troubu na 220°C a nastavte na gril. Připravte si plech pokrytý pečícím papírem, to aby se tousty nepřipálily, to by byla škoda. Tousty rozložte na pracovní plochu nebo prkénko, na každý dejte cca 1 - 2 lžičky pesta, prostě takové množství, aby byl toust pěkně pokrytý, ale nemusí na něm být nějak extra silná vrstva. Další vrstvu tvoří salát, záleží na Vás, jaký zvolíte, nebo jak je nakombinujete. Pak slijte konzervu s tuňákem a rozdělte ho na tousty - jedna klasicky velká konzerva stačí na cca 6 toustů. Pak nakrájejte sušená, lehce okapaná rajčata na menší kousky, na jeden toust poklaďte jedno a půl rajčátka. Olivy slijte, rozkrojte na půlku a na jeden toust dejte odhadem asi 3 - 4 olivy. Zas to nepřežeňte, olivy mají poměrně silnou chuť, tak ať nepřebijí vše ostatní. U rajčátek si už takový pozor dávat nemusíte, zvlášť pokud použijete špenát a rukolu, ty potřebují povzbudit jejich sladší chutí. Teď toust zlehka posypte solí pepřem a zakápněte 1/2 lžičkou olivového oleje. 

Tousty přiklopte dalším toustíkem a dejte na plech, v troubě opékejte jen asi 2 - 4 minuty. Jakmile bude povrch zezlátlý, vyndejte a ihned podávejte, tousty rychle stydnou.

Dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Jana Wertheimová

    zavřít okno