Pažitka
Název:

Tuňákovo-avokádová pizza se ztraceným vejcem


Tuňákovo-avokádová pizza se ztraceným vejcem


Ingredience:
Těsto:
tuňák ve vlastní štávě150 gg
vejce2 ks
voda3 lžíce
cizrnová mouka3 lžíce
mořská sůl špetka
pepř dle chuti
Na ozdobu:
zralé avokádo1 ks
vejce2 ks
mletý pepř špetka
sušená rajčata v oleji4 poloviny
Postup přípravy:

Velmi chutná varianta pizzy s vysokým obsahem bílkovin, sacharidů, bohatá na selen, fosfor, zinek, železo, hořčík a vitaminy A, B, D a E.

Slijeme tuňáka a v misce ho smícháme se všemi přísadami. Vidličkou pořádně rozmělníme. Těsto rozprostřeme do dortové formy, kterou jsme si vystlali pečícím papírem. Dáme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 15 - 20 minut.

Avokádo vidličkou rozmačkáme a opepříme.

V kastrolku uvaříme vodu, přidáme trochu octa a soli, vařečkou uděláme vír a rozklepneme vajíčko. Vaříme asi 4 minuty. Pak druhé.

Nakrájíme rajčata na proužky.

Korpus vyndáme z formy, potřeme avokádem, do středu dáme zastřená vejce, která vidličkou roztrhneme a posypeme rajčaty.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Václav Spal

    zavřít okno