Pažitka
Název:

Tuňákovo-fazolová bruschetta


Tuňákovo-fazolová bruschetta


Ingredience:
Ingredience:
bílý italský chléb nakrájený na plátky dle potřeby
konzervované bílé fazole400 g
tuňák v konzervě150 g
nahrubo posekaná čerstvá petrželcca hrst
cherry rajčata k podávání
pepř špetka
sůl špetka
česnek dle chuti
malá červená cibule nakrájená na velmi tenké plátky1 ks
citronová šťáva dle chuti
Postup přípravy:

Tenhle recept jsem našla doslova nedávno na Apetitonline a zaujal mě svou rychlou přípravou a tím, že už jsem opravdu nevěděla co v tom vedru vymyslet za zdravou a zajímavou večeři. A tohle to splnilo na jedničku, přítel sice krčil nos co to je za mišmaš ,ale když ochutnal byl nadšený stejně jako já..takže všemi deseti doporučuji.

Nejprve si nakrájíme pečivo, opečeme ho v topinkovači nebo v troubě pod grilem. Můžeme pak pokapat lehce olivovým oleje a potřít česnekem, ale pouze z jedné strany, jinak česnek přehluší jemnou chuť pomazánky.  Já olej na pečivu vynechala, jelikož jsem použila tuňák v olivovém oleji, pokud bude tuňák ve vlastní šťávě doporučuji nejen olej na pečivo,ale i trochu do směsi.

Do mísy dáme scezené fazole, tuňák, trochu sole, pepř, petrželku a vše vidličkou mírně rozmačkáme a spojíme v jednotnou směs. Dochutíme citronovou šťávou, popřípadě ještě solí a pepřem. Výslednou směs klademe na opečené krajíčky, ozdobíme cibulí a rajčátky. A ihned podáváme. 

Dobrou chuť

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Jana Wertheimová

    zavřít okno