Pažitka
Název:

Tuňákový salát s pekingským zelím


Tuňákový salát s pekingským zelím


Ingredience:
Ingredience:
pekingské zelí1/2 ks
vařená vejce3 ks
červená cibule1 ks
tuňák1 konzerva
zakysaná smetana1 ks
hořčice1 lžíce
sůl dle chuti
pepř dle chuti
citronová šťáva dle chuti
Postup přípravy:

Jednoduchý, zdravý a moc dobrý salát, na kterém si nejen pochutnáte, ale zároveň splníte jednu ze dvou doporučených rybích dávek týdne. Navíc je rychle hotový, cože ocení především pracující.

Nejdříve si uvaříme vajíčka. Mezitím nakrájíme zelí na tenké proužky a cibuli na jemno. Dresink připravíme smícháním zakysané smetany, hořčice, soli, pepře a citronové šťávy. Vyklopíme konzervu tuňáka, vejce protlačíme přes mřížku a přidáme dresink. Dobře promícháme a necháme vychladit. Ať vám chutná!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno