Název:Tvarohová bábovka
Ingredience:
Ingredience: |
polohrubá mouka | 250 g |
cukr krupice | 250 g |
změklá Hera | 250 g |
měkký tvaroh | 250 g |
vejce | 5 ks |
vanilkový cukr | 1 ks |
prášek do pečiva | 1 ks |
vanilkový extrakt | dle chuti |
citronová kůra | dle chuti |
máslo | na vymazání formy |
mouka | na vysypání formy |
Postup přípravy:Recept na klasickou tvarohovou bábovku nesmí na blogu chybět. Tento jsem dostala od kamarádky z Tábora a bábovka je opravdu krásně vláčná. Příště ji zkusím udělat z klasického másla a špaldové mouky. Uvidíme, zda bude recept fungovat i tak.
- Nejdříve si oddělíme žloutky od bílků.
- Z bílků ušleháme tuhý sníh.
- V jiné míse si ušleháme žloutky s cukrem krupice, vanilkovým cukrem, několika kapkami vanilkového extraktu a herou do světlé pěny. Do směsi zašleháme tvaroh a postupně přidáváme zlehka sníh z bílků.
- V míse si smícháme mouku s práškem do pečiva a citronovou kůrou a zlehka vmícháme do hotové směsi.
- Formu na bábovku si vymažeme máslem, vysypeme polohrubou moukou a nalijeme do ní těsto.
- Pečeme v horkovzdušné troubě na 150 stupňů 55-60 minut. Jestli je bábovka správně upečená zkusíme zapíchnutím špejle do těsta. Pokud nám na špejli nezůstane těsto, je hotovo.
Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy60 min
Autor:
zavřít okno