Pažitka
Název:

Tvarohová bábovka


Tvarohová bábovka


Ingredience:
Ingredience:
polohrubá mouka250 g
cukr krupice250 g
změklá Hera250 g
měkký tvaroh250 g
vejce5 ks
vanilkový cukr1 ks
prášek do pečiva1 ks
vanilkový extrakt dle chuti
citronová kůra dle chuti
máslo na vymazání formy
mouka na vysypání formy
Postup přípravy:

Recept na klasickou tvarohovou bábovku nesmí na blogu chybět. Tento jsem dostala od kamarádky z Tábora a bábovka je opravdu krásně vláčná. Příště ji zkusím udělat z klasického másla a špaldové mouky. Uvidíme, zda bude recept fungovat i tak.

  1. Nejdříve si oddělíme žloutky od bílků.
  2. Z bílků ušleháme tuhý sníh.
  3. V jiné míse si ušleháme žloutky s cukrem krupice, vanilkovým cukrem, několika kapkami vanilkového extraktu a herou do světlé pěny. Do směsi zašleháme tvaroh a postupně přidáváme zlehka sníh z bílků.
  4. V míse si smícháme mouku s práškem do pečiva a citronovou kůrou a zlehka vmícháme do hotové směsi.
  5. Formu na bábovku si vymažeme máslem, vysypeme polohrubou moukou a nalijeme do ní těsto.
  6. Pečeme v horkovzdušné troubě na 150 stupňů 55-60 minut. Jestli je bábovka správně upečená zkusíme zapíchnutím špejle do těsta. Pokud nám na špejli nezůstane těsto, je hotovo.
Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno