Pažitka
Název:

Tvarohová bábovka


Tvarohová bábovka


Ingredience:
Ingredience:
žloutky4 ks
cukr200 g
máslo nebo Hera1 ks
tučný tvaroh1 ks
polohrubá mouka200 g
prášek do pečiva1 ks
bílky (sníh)4 ks
kako dle chuti
máslo na vymazání formy
mouka na vysypání formy
Postup přípravy:

Bábovka mi vždy připomene dětství, často ji pekla maminka na neděli. Po dlouhé době jsem ji upekla návštěvě. Je moc dobrá a vláčná.

Žloutky, cukr a máslo společně ušleháme. Přidáme 1 tučný tvaroh a dál šleháme. Poté přidáme polohrubou mouku a prášek do pečiva. Nakonec ještě vmícháme sníh ze 4 bílků. 

Do části těsta přidáme kakao a do vymazané a moukou vysypané formy klademe střídavě světlé a tmavé těsto.

Dáme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 stupňů asi 45 minut.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno