

| vejce | 5 ks |
| moučkový cukr | 250 g |
| vanilkový cukr | 2 balíčky |
| máslo | 220 g |
| nastrouhaná kůra z 1 pomeranče | |
| šťáva z 1/2 pomeranče | |
| tučný tvaroh (ne vaničkový) | 250 g |
| polohrubá mouka | 250 g |
| prášek do pečiva | 1 balíček |
| brusinky, rozinky, oříšky... | dle chuti |
| Ingredience: |
Bábovka je vláčná, nepřeslazená, voní a chutná po pomerančích.
Máslo vyšleháme s cukry do pěny. Po jednom vmícháme žloutky a opět řádně vyšleháme. Mouku smícháme s kypřícím práškem a přesijeme přes síto. Do žloutkové pěny přidáme pomerančovou šťávu a kůru, dále tvaroh, mouku a opět prošleháme. Bílky se špetičkou soli vyšleháme dotuha a zlehka vmícháme do těsta. Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo kokosovou moučkou.
Pečeme asi hodinu v troubě vyhřáté na 170 st., necháme trochu vychladnout ve formě, vyklopíme a pocukrujeme.
Bábovka je vláčná, nepřeslazená, voní a chutná po pomerančích.