Pažitka
Název:

Tvarohová bábovka ze špaldy


Tvarohová bábovka ze špaldy


Ingredience:
Tmavá část:
vejce3 ks
mléko100 ml
kokosový olej2 lžíce
špaldová mouka300 g
med4 lžíce
třtinový cukr4 lžíce
prášek do pečení1 balíček
kakao2 lžíce
protein1 odměrka
nasekané vlašské ořechy hrst
Světlá část:
tvaroh250 g
bílý jogurt150 g
žloutek1 ks
vanilkový puding1 balíček
flavdrops nebo vanilkový cukr5 kapek
protein1 odměrka
Postup přípravy:

Dnes když jsem se probudila, tak jsem měla hroznou chuť na něco sladkého a říkala jsem si, že jsem dlouho neměla moji milovanou bábovku. A tak jsem si upravila recept tak nějak podle toho, jak mě zrovna napadlo a hlavně tak, aby byla aspoň trošku zdravější.

Nejprve začneme tmavou částí. Vyšleháme si vejce s cukrem a medem. Přidáme mléko a olej a postupně všechny další ingredience. Jakmile máme hotovo tak se vrhneme na další část. Tvaroh a jogurt si smícháme a přidáme postupně žloutek, puding, flavdrops, protein a vyšleháme. Formu na bábovku si vymažeme kokosovým olejem a vysypeme hrubou moukou. Do formy nalijeme střídavě tmavou a světlou část. Pečeme na 180° cca 55 minut.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Michaela Kovářová

    zavřít okno