Pažitka
Název:

Tvarohová štola s vanilkovým a mandlovým pudingem a kokosovým sukem


Tvarohová štola s vanilkovým a mandlovým pudingem a kokosovým sukem


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka225 g
polohrubá mouka225 g
prášek do pečiva1 ks
sůl špetka
mandlový puding1/2 sáčku
vanilkový puding1/2 sáčku
rum1 lžička
kokosový bílý suk200 g
moučkový cukr150 g
měkký tvaroh250 g
vejce2 ks
vanilkový cukr1 ks
moučkový cukr100 g
sůl špetka
sekané madnle50 g
kandované višně a pomeranče80 g
rozinky40 g
máslo100 g
kůra z jednoho citronu dle chuti
máslo na potření
moučkový cukr na posypání
Postup přípravy:

Letos jsem zkusila připravit také tvarohovou štolu, kterou jsem zkusila místo marcipánu plnit kokosovým sukem. A chutná moc dobře.

Oba cukry smícháme s vejci, tvarohem, rumem a změklým máslem. Mouku smícháme s pudinkovými prášky, s práškem do pečiva, špetkou soli a postupně přidáváme promíchanou mouku k vaječné směsi s máslem a tvarohem. Zapracujeme rozinky, kandované višně a kandovaný pomeranč.
Vyválíme obdélníkový plát. Podél jedné strany obdélníkového plátu položíme váleček kokosového suku. Nejprve přes něj přehneme kratší a pak delší stranu těsta. Hřbetem ruky uděláme do těsta mělkou rýhu.
Štolu přendáme na plech, překryjeme alobalem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 160 -170 stupňů na po dobu cca 30 minut. Po sejmutí alobalu,pečeme již štolu jen dorůžova (cca 25 -30 minut). Po vyjmutí z trouby, štolu potřeme máslem a hustě pocukrujeme.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno