Pažitka
Název:

Tvarohové knedlíky s jahodami


Tvarohové knedlíky s jahodami


Ingredience:
Ingredience:
tvaroh v alobalu1 ks
vejce1 ks
hrubá mouk2 lžíce
krupička1 - 2 lžíce
sůl špetka
jahody dle potřeby
tvrdý tvaroh (na nastrouhání, ozdobení) dle chuti
moučkový cukr dle chuti
máslo dle potřeby
Postup přípravy:

Dnes přišly děti s tím, že by rády tvarohové knedlíky s jahodami. Přiznám se, že jsem rozhodně nebyla proti. Tyto knedlíky mám moc ráda, nejen pro tvaroh v těstě, ale i proto, že si je dopřáváme i s jiným oblíbeným ovocem, další porcí strouhaného tvarohu, cukrem a rozpuštěným máslem. Toto jídlo je pro mě jízdenka do dětství a útok na všechny mé chuťové buňky.

Nejprve si omyjeme a očistíme jahody. Ty velké si přepůlíme na půl. Ideální velikost jsou menší jahody, které se vejdou akorát tak do knedlíku. Poté si v míse smícháme tvaroh se špetkou soli, vejcem a postupně přidáváme mouku a krupičku. Promícháme a necháme chvíli stát, pokud je třeba, tak přidáme mouku či krupičku.

Pomoučíme si vál a na něj přendáme tvarohové těsto (samo o sobě je hodně lepivé), poprášíme jej hrubou moukou a vytvoříme větší váleček a z něj pak ukrajujeme silnější plátky, které ještě prsty rozmačkáme do placičky. Do každé placičky pak vložíme jahodu, zabalíme a vytvarujeme knedlíčky. Vaříme ve vroucí vodě cca 5 minut. Knedlíčky pak podáváme posypané nastrouhaným tvarohem, posypané cukrem a polité rozpuštěným máslem. Můžeme přidat i nakrájené čerstvé jahody. Tvarohové těsto je univerzální, tudíž je možné knedlíčky naplnit jakýmkoliv oblíbeným ovocem.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno