Pažitka
Název:

Tvarohové knedlíky ze špaldové mouky


Tvarohové knedlíky ze špaldové mouky


Ingredience:
Ingredience:
tvaroh v alobalu1 ks
vejce1 ks
špaldová mouka200 g
máslo oříšek
sůl špetka
ovoce dle chuti
Postup přípravy:

Plněné knedlíky snad musí milovat každý. Já se inspirovala na pažitce, jen jsem recept obměnila špaldovou moukou a pár ingrediencemi. Pro mě zdravější varianta na které jsme si moc pochutnali.

Vejce a tvaroh vyšleháme, přidáme rozpuštěné (ale ne horké) máslo a postupně přidáváme mouku, dokud nevznikne těsto, se kterým se dá pracovat. Nejlepší je začít na 100 gramech a pak postupně přisypávat. Obecně však platí čím méně mouky, tím lepší konzistence knedlíků. Takže já ho nechávám mírně patlavé.
Hotové těsto nechám odležet v lednici aspoň hodinu. 
Plním je tak, že si moučím ruce, vezmu kousek těsta, udělám z něj placku, kterou z obou stran trochu pomoučím, abych s tím mohla lépe pracovat, a dám do ní očištěnou jahodu špičkou nahoru. Pak kolem ní těsto uzavřu a poválím v ruce, aby vznikla úhledná kulička.
Z těsta je obvykle 12-20 knedlíků (záleží na velikosti jahod a na množství těsta, kterým knedlík obalujete), které vařím 5-6 minut.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Kateřina Machálková

    zavřít okno