Pažitka
Název:

Tvarohové kytičky


Tvarohové kytičky


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka400 g
sůl špetka
vejce1 ks
rozpuštěné máslo60 g
cukr100 g
citronová kůra z 1/2 citronu dle chuti
vlahé mléko150 ml
droždí1/2 kostky
vejce na potření
Náplň:
tvaroh2 ks
cukr dle chuti
žloutky2 ks
bílky (sníh)2 ks
rozinky dle chuti
Postup přípravy:

Milujeme koláčky, a aby byla nějaká změna, zkusila jsem je udělat jako kytičky. Občas si prostě ráda hraji.

Do mísy prosejeme mouku, promícháme se solí, doprostřed uděláme důlek a do něj nadrobíme droždí. Pocukrujeme a trošku zalijeme vlahým mlékem. Necháme droždí vzejít, přidáme ostatní přísady a propracujeme těsto. Necháme vykynout. Vykynuté těsto vyválíme a vykrájíme kolečka. Na každé kolečko vždy zlehka položíme v průměru menší skleničku, tak aby okolo skleničky ven bylo asi 1 cm těsta. Přesahující těsto nařežeme nožem od skleničky ven na proužky. Každé dva proužky prsty spojíme dohromady a vznikne kytička. Každou kytičku přeneseme na plech, potřeme rozšlehaným vajíčkem a poklademe tvarohovou náplní. Pečeme v předem předehřáté troubě na 170 - 180 stupňů dozlatova.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno