

| Noky: | |
| tvaroh v kostce | 250 g |
| sůl | špetka |
| kypřící prášek | 1/4 lžičky |
| vejce | 3 ks |
| polohrubá mouka | 300 g |
| rozpuštěné máslo | 2 lžíce |
| Omáčka: | |
| švestky | cca 500 g |
| voda | 150 ml |
| vanilkový cukr | dle chuti |
| cukr | dle chuti |
| skořice | 1 lžička |
| solmyl | 1 lžička |
| rum | dle chuti |
| citronová šťáva | 1 lžíce |
| Na ozdobu: | |
| kysaná smetana | dle chuti |
| skořice | dle chuti |
Máme rádi švestky a letos se jich urodilo! Již jsem dělala koláče, knedlíky, kompoty, povidla a dokonce i zmrzlinu Tak jsem dnes zkusila omáčku a opravdu je výborná!
Nejprve si připravíme noky. Všechny ingredience na jejich přípravu zpracujeme a utvoříme noky, které vložíme do vroucí vody. Vaříme cca 4 - 5 minut.
Poté si připravíme omáčku. Švestky vypeckujeme, dáme do hrnce, přidáme vodu, cukr a povaříme. Pak rozmixujeme tyčovým mixérem, propasírujeme a přidáme skořici, rum, citronovou šťávu a solamyl rozmíchaný v trošce vody.
Na talíři zdobíme kysanou smetanou a skořicí.
Podrobné info: