Pažitka
Název:

Tvarohové noky se švestkovou omáčkou


Tvarohové noky se švestkovou omáčkou


Ingredience:
Noky:
tvaroh v kostce250 g
sůl špetka
kypřící prášek1/4 lžičky
vejce3 ks
polohrubá mouka300 g
rozpuštěné máslo2 lžíce
Omáčka:
švestkycca 500 g
voda150 ml
vanilkový cukr dle chuti
cukr dle chuti
skořice1 lžička
solmyl1 lžička
rum dle chuti
citronová šťáva1 lžíce
Na ozdobu:
kysaná smetana dle chuti
skořice dle chuti
Postup přípravy:

Máme rádi švestky a letos se jich urodilo! Již jsem dělala koláče, knedlíky, kompoty, povidla a dokonce i zmrzlinu Tak jsem dnes zkusila omáčku a opravdu je výborná!

Nejprve si připravíme noky. Všechny ingredience na jejich přípravu zpracujeme a utvoříme noky, které vložíme do vroucí vody. Vaříme cca 4 - 5 minut. 

Poté si připravíme omáčku. Švestky vypeckujeme, dáme do hrnce, přidáme vodu, cukr a povaříme. Pak rozmixujeme tyčovým mixérem, propasírujeme a přidáme skořici, rum, citronovou šťávu a solamyl rozmíchaný v trošce vody. 

Na talíři zdobíme kysanou smetanou a skořicí.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno