Pažitka
Název:

Tvarohovo-makový koláč


Tvarohovo-makový koláč


Ingredience:
Těsto:
hladká mouka200 g
cukr moučka50 g
máslo80 g
vejce1 ks
prášek do pečiva1/2 lžičky
sůl špetka
Náplň:
tučný tvaroh500 g
lučina150 g
mascarpone100 g
smetana ke šlehání250 ml
cukr moučka250 g
máslo150 g
vejce2 ks
mletý mák100 g
kukuřičný škrob2 lžíce
Postup přípravy:

Nedávno můj oblíbený blog o vaření Dulce de Leche zveřejnil skvěle vypadající koláč. A protože moje děti milují tvaroh i mák, tak nebylo nad čím přemýšlet a hned jsem recept vyzkoušela.

V receptu jsem si udělala drobné změny, protože některé věci jsem chtěla udělat maličko jinak. A koláč byl skvělý!

 

Ze surovin na těsto si vypracujeme hladké těsto, které rozválíme do rozevírací dortové formy, kterou jsme na dně vyložili pečicím papírem. Těsto rozprostřeme buď rukama, nebo malým válečkem na těsto. U krajů mírně zvedneme kolem stěn formy. Dáme odpočinout do lednice, než si připravíme náplň.

Všechny suroviny na náplň jsem dala do kuchyňského robota se šlehací metlou a vyšlehala dohladka.

Náplň nalijeme na připravené těsto a dáme do trouby, vyhřáté na 170 °C. Pečeme asi 50 minut, poté vypneme troubu a koláč v ní necháme ještě asi hodinu chladnout.

Je velice dobré nechat koláč ještě alespoň šest hodin v chladnu.

Podáváme při pokojové teplotě.

Dobrou chuť přeje Alča.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Alena Elly Kolaříková a Lenka Mastešová

    zavřít okno