

| Těsto: | |
| hladká mouka | 250 g | 
| cukr krupice | 80 g | 
| máslo | 100 g | 
| prášek do pečiva | 1/2 balíčku | 
| mléko | 1 lžíce | 
| vejce | 1 ks | 
| Krém: | |
| mléko | 100 ml | 
| smetana ke šlehání | 1 kelímek | 
| měkký tvaroh | 2 vaničky | 
| vanilkový pudink | 1/2 balíčku | 
| vanilkový cukr | 1 lžíce | 
| cukr krupice | 20 g | 
| ostružiny | 50 g | 
Tvarohové koláče se u nás můžou dělat na jakýkoliv způsob. Už nás nebavila osvědčená klasika, a tak přišel čas na malý experiment.
Z výše uvedených surovin vypracujeme vláčné těsto a vmačkáme ho do formy na koláč (průměr cca 25 cm). Těsto propícháme vidličkou, aby nám moc nevyskočilo, a dáme předpéct do vyhřáté trouby na 180 stupňů na 20 minut. 
 Mezitím si uvaříme pudink z mléka a smetany a zároveň necháme v pudinku rozpustit cukr. Jakmile je pudink hotový, můžeme do ještě horkého pudinku vmíchat tvaroh. V dalším hrnci si mezitím uděláme rozvar z ostružin. Pokud nepouští moc šťávy, můžete přilít trošku vody. Jakmile máme rozvar hotov (asi 5 minut) tak přes sítko propasírujeme asi polovinu malin do krému a dobře promícháme. Na předpečený korpus nalijeme ostružinový krém a dozdobíme zbytkem ostružin. Koláč pečeme dalších 30 minut. Po vytažení z trouby bude krém ještě trošku tekutější, ale po vychladnutí hezky ztuhne.