Pažitka
Název:

Tvarohovo-ostružinový koláč


Tvarohovo-ostružinový koláč


Ingredience:
Těsto:
hladká mouka250 g
cukr krupice80 g
máslo100 g
prášek do pečiva1/2 balíčku
mléko1 lžíce
vejce1 ks
Krém:
mléko100 ml
smetana ke šlehání1 kelímek
měkký tvaroh2 vaničky
vanilkový pudink1/2 balíčku
vanilkový cukr1 lžíce
cukr krupice20 g
ostružiny50 g
Postup přípravy:

Tvarohové koláče se u nás můžou dělat na jakýkoliv způsob. Už nás nebavila osvědčená klasika, a tak přišel čas na malý experiment.

Z výše uvedených surovin vypracujeme vláčné těsto a vmačkáme ho do formy na koláč (průměr cca 25 cm). Těsto propícháme vidličkou, aby nám moc nevyskočilo, a dáme předpéct do vyhřáté trouby na 180 stupňů na 20 minut. 
Mezitím si uvaříme pudink z mléka a smetany a zároveň necháme v pudinku rozpustit cukr. Jakmile je pudink hotový, můžeme do ještě horkého pudinku vmíchat tvaroh. V dalším hrnci si mezitím uděláme rozvar z ostružin. Pokud nepouští moc šťávy, můžete přilít trošku vody. Jakmile máme rozvar hotov (asi 5 minut) tak přes sítko propasírujeme asi polovinu malin do krému a dobře promícháme. Na předpečený korpus nalijeme ostružinový krém a dozdobíme zbytkem ostružin. Koláč pečeme dalších 30 minut. Po vytažení z trouby bude krém ještě trošku tekutější, ale po vychladnutí hezky ztuhne.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Veronika Davidová

    zavřít okno